BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esés vagy emelkedés - Melyik irány a korrekció?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 177,33 pontos emelkedéssel, 22.156,07 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,81 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletkötője még enyhe pozitív lendületet vár nyitásban, viszont - új impulzusok nélkül - ez már a további emelkedéshez kevés lesz.

A bróker szerint úgy látszik, hogy a kereskedési irány szempontjából kulcsszinteken aktivizálódnak a vevők. Elgondolkodtató, hogy a nagy esés, majd emelkedés után melyik irány az igazi és melyik a korrekció. Az adatok azt mutatják, hogy az esés a markánsabb.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletágigazgatója szerint is a csütörtök esti amerikai zárás nyitásban lendületet adhat a piacoknak. Az optimizmust jelzi a magas euró/dollár árfolyam is. Napközben viszont az "elfáradás" jelei mutatkozhatnak a csütörtöki "irdatlan" emelkedés után. Az irány megfordulhat, vagy legalább is elbizonytalanodhat a nap folyamán - tette hozzá.

Pénteken döntően amerikai makroadatokat tesznek közzé, és a pénteki kereskedést befolyásolja az is, hogy hétfőn az amerikai tőzsde zárva lesz, így a piacok hosszú hétvége elé néznek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1102,98 pontos, 5,28 százalékos emelkedéssel, 21.978,74 ponton zárt csütörtökön.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.