BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól teljesített a világ második legnagyobb hitelkártya cége

A MasterCard 24 százalékos profitemelkedésről számolt be, az első negyedévben, a hitelkártya cég teljesítménye azt jelzi, hogy ismét növekszik a fogyasztás.

A MasterCard 455 millió dolláros, részvényenként 3,46 dolláros profitot gyűjtött az első negyedévben. Az előző év azonos időszakában a profit 367 millió dollár, részvényenként 2,80 dollár volt. A cég eredményei bőven felülmúlták a piaci várakozásokat, ennek hatására 2 százalékkal emelkedett a részvény árfolyama – jelenti a Reuters.

A MasterCard a megnövekedett fogyasztásnak, a magasabb áraknak és a határon átnyúló üzletek megnövekedésének tulajdonította a jobb eredményeket. A nettó árbevétel a tavalyi 1,2 milliárd dollár helyett 1,3 milliárd dollárra emelkedett, a dollárban kifejezett bruttó növekedési ráta pedig világszerte 8,3 százalékot tett ki a korábbi 0,2 százalék helyett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.