BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meddig zuhanhat az olaj ára?

A Barclays Capital elemzői szerint 66 dollárnál állhat meg a kőolaj elmúlt hetekben látott árzuhanása.

A mai kereskedési napon a júliusi jegyzésű nyersolaj 68 dollár alatt kelt el a New York-i árutőzsdén, miközben az európai parkettek továbbra is az adósságválsággal küzdenek.

A Barclays Capital elemzői a Fibonacci skálát használva kalkulálják, mi várható az ár terén, eszerint 65,87 és 66,11 dollár között találhat támaszt az olaj ára a közeljövőben. A relatív erősség index (RSI) megmutatja, milyen ütemben emelkedett vagy csökkent az adott termék ára – jelenti a Bloomberg.

A kőolaj RSI-je jelenleg 19,513 a júliusi kontraktus esetében. A 30 alatti érték általában vásárlási lehetőséget jelent a befektetők számára, míg 70 felett az eladást veszik fontolóra a befektetők.

A kuvaiti olajminiszter egyébként ma leszögezte: az OPEC-et egyelőre nem zavarja, hogy a kőolaj ára 70 dollár alá csúszott, így a közeljövőben várhatóan nem csökkentik a kitermelést.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.