BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra milliárdokat hoz a "fekete bárány"

Az AIG mai közlése szerint pluszban zárta az első negyedévet, bár biztosítási üzletága továbbra is gyengélkedik.

A bónusz botrányairól elhíresült amerikai óriáspénzintézet ma közölte: 1,5 milliárd dolláros profittal zárta az első negyedévet az előző év azonos időszakában mért 4,4 milliárd dolláros veszteséghez képest – jelenti a BBC.

Az AIG elsősorban a befektetéseinek köszönhette a sikert, de a legfontosabb üzletágának tekintett biztosítás továbbra sem teljesít jól. A nyolcvan százalékban állami tulajdonban lévő pénzintézet vezére, Robert Benmosche elégedett az eredménnyel. Az AIG-nak 183 milliárd dollárt kell visszafizetnie az amerikai adózóknak, ha ismét függetlenül akar működni. Ennek érdekében a cég két nagy, nemzetközi divízióját is eladja.

A MetLife 6,8 milliárd dollárnyi készpénzt és 8,7 milliárd dollárnyi részvényt ad az ötven országban működő American Life Insurance Companyért (Alico). Az ázsiai üzletágat pedig a Prudential nevű brit csoport vásárolná meg, 35,5 milliárd dollárért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.