BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az árvíz felturbózta a lakásbiztosításokat

Az elmúlt három hétben 30 százalék százalékkal több lakásbiztosítási szerződés-igénylést regisztrált a K&H Biztosító az árvízzel sújtott területeken. Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyében egyre többen látják be, hogy lakásbiztosítás nélkül, önerőből reménytelen a helyreállítás.

Május-júniusban rekordmennyiségű, összesen több mint 5000 kárbejelentés érkezett hozzánk a viharok, majd az árvíz kapcsán. A becsült kárösszeg közel 400 millió forint, ez azt jelenti, hogy arra számítunk, ekkora összeget kell kifizetnünk a károkra. A leginkább érintett öt település Felsőzsolca, Edelény, Ónod, Sajóecsed, Szendrő.

Felsőzsolcán a károsult ügyfeleinknek, 27 családnak már a múlt héten utaltunk 100-100.000 forint kárelőleget az ingósági káraikra. Ezt jelenleg csak becsülni tudtuk, hiszen több helyen még 1,5-2 méteres víz áll a lakóingatlanokban, így ekkora kár bizonyosan keletkezett – mondta dr. Hangyási István, a K&H Biztosító kárrendezési vezetője.

Az elmúlt hetekben 30 százalékkal nőtt meg a lakásbiztosítás kötések száma ezeken a területeken. Úgy tűnik, a vihar és a víz folyamatos fenyegetése arra ösztönzi az embereket, hogy gondoskodjanak a vagyontárgyaik megvédéséről - vélte Hangyási. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.