BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó reggelük van a devizahiteleseknek

A forint ma erős szinten kezdett, a BÉT is 2 százalékhoz közeli pluszt ért el röviddel a nyitást követően.

Egy euró most 274,51 forintot ér, a hazai deviza egy sávval erősebben kezdett ma reggel. A dollár ára 223,37 forint, a svájci frankért 193,72 forintot adnak.

A BUX 1,76 százalékos pluszban áll, az összes blue chip emelkedik. Közülük kiemelkedik az OTP, 3,23 százalékos erősödéssel, 5 781 forintos árral. A Richter 1,81 százalékkal ér többet, az ára 44 555 forint, a Mol 1,61 százalékot erősített és most 18 890 forinton áll. A Magyar Telekom 1,00 százalékos erősödést követően 702 forintot ér.

A jó hangulat egyébként a fontosabb külföldi börzékre is jellemző volt ma délelőtt. A befektetők itthon a Richterre figyelhetnek, hiszen holnap lesz a szelvényvágás napja a cégnél, emellett egyik termékével kapcsolatban is számíthatunk új hírekre.

A tengerentúlon ma a foglalkoztatási adatok kerülnek fókuszba. Érkezik a heti új munkanélküliek statisztikája, amely a megelőző szombattal (május 29) zárult hetet veszi górcső alá. A tartós munkanélküliek esetében a makroadat az egy héttel korábbi állapotot (május 22) tükrözi. Vélhetően azonban ennél fontosabb lesz majd az ADP által kezelt mutató, amely a magánszféra munkaerőpiacán a májusi állományváltozásról ad majd számot.

Az adat megítélése azonban a Cashline szerint  némileg kettős, mivel az utóbbi években egymást váltották azok az időszakok, amikor nagy jó előrejelzésnek bizonyult az egyébként pénteken megjelenő kormányzati statisztikához képest, míg egyes periódusokban finoman szólva köze sem volt a munkaügyi minisztérium által közölt adatokhoz. Hozzá kell tenni azonban, hogy az ADP csak a magánszférát figyeli, a kormányzati foglalkoztatási adatokat nem veszi figyelembe.

Friss deviza és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.