BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még olcsóbb az olaj

Az olajárak kedden hordónként 73 dollár alatt ingadoztak Ázsiában, az árfolyam nyugodtan kezdett a májusi adósságválságnak betudható vad ingadozást követően.

Az irányadó nyersolaj ára júliusi szállításra 6 centtel csökkent, és 73,90 dollár volt barrelenként délben, szingapúri idő szerint, a New York-i árutőzsde elektronikus kereskedelmében.

Az olaj ára a május elején jegyzett 87 dollárról esett le, amikor a befektetőknek a görögországi adósságválság miatti aggodalma átterjedhetett más európai országokra, és ártott a globális gazdasági élénkülésnek. Egyes elemzők arra számítanak, hogy az Ázsiában és az Egyesült Államokban végbemenő erőteljes gazdasági növekedés több mint ellensúlyozza majd az európai lanyha élénkülést, és segít alátámasztani  a nyersolaj iráni idei  keresletet.

Az ANZ bank AP által idézett jelentése szerint "A görög gazdaság lassulásának minimális hatása van a globális olajkereskedelem növekedésére" Ugyanakkor az elemzők véleménye szerint az eurózóna tartós bizonytalansága megingathatja a befektetőknek a kockázatos eszközökbe vetett bizalmát és ezzel lenyomhatja az olajárat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.