BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viharelőrejelző sms-t küld a biztosító

A Generali új, sms veszélyjelző szolgáltatása személyre szabottan, irányítószám alapján hívja fel a figyelmet a közelgő extrém időjárásra és praktikus tanácsokat ad a megelőzéshez.

A szaporodó szélsőséges időjárási események évről évre egyre több kárt és kellemetlenséget okoznak, ezért a Generali felelős biztosítóként nemcsak a kár bekövetkezte után, hanem a megelőzésben is segítséget kíván nyújtani ügyfeleinek.

A Generali adatai szerint 2009-ben a vagyonbiztosításokkal kapcsolatos káresetek 23 százalékát a szélsőséges időjárás okozta károk tették ki, csaknem 48 000 bejelentés érkezett a társasághoz. A biztosító tavaly mintegy 5 milliárd forintot fizetett ki meteorológiai kárra, melyből a legtöbbet a vihar által okozott károk jelentették.

„A zivatarok 85%-a a májustól-augusztusig tartó időszakban, míg azok 95%-a a nyári félévben kerül regisztrálásra; számuk országos szinten évente 28 és 33 közé tehető. Mivel a viharokat gyakran kísérik viharos széllökések, jégeső, felhőszakadás - ez akár villámárvizet is generálhat - jelentős anyagi károkat okozhatnak” – mondta Kurunczi Rita, az Időkép.hu meteorológusa.

Az idei szélsőséges időjárás miatt május 31-ig 16 060 viharkár-bejelentés érkezett a biztosítóhoz, a teljes ráfordítás megközelíti a 3 milliárd forintot, a bejelentett károknak mintegy 85% százalékát már lezárta a Generali.

„Felelős biztosítóként fontosnak tartottuk, hogy a kármegelőzésben is segítséget nyújtsunk, ezért indítottuk el díjmentes sms viharjelző szolgáltatásunkat, amelyet minden lakás- és gépjármű-biztosítással rendelkező ügyfelünk igénybe vehet. A veszélyjelzést az Időkép.hu meteorológusaival együttműködve SMS-ben küldjük - elektronikus kommunikációt engedélyező - ügyfeleinknek lakás- vagy gépjármű-biztosítási szerződésük irányítószáma alapján, abban az esetben, ha 1-2 órán belül szélvihar, jégeső, villámcsapás, felhőszakadás, ónos eső, erős havazás, vagy hófúvás alakul ki az érintett térségben. Az sms üzenetben a Generali rövid kármegelőzési tanácsot is ad” – mondta Szikszai József, a Generali vagyon-kárrendezési divíziójának vezetője.

„Amennyiben ügyfeleink igénybe szeretnék venni a Generali sms viharjelző szolgáltatásunkat, csak annyit kell tenniük, hogy gépjármű- vagy lakásbiztosítási szerződésük megkötésekor jóváhagyják az elektronikus kommunikációt. Az elektronikus kommunikáció engedélyezésére utólag is van lehetőség ügyfélszolgálati irodáinkban. Biztosítónk a szolgáltatás aktiválásáról sms-értesítést küld” – tette hozzá Szikszai József.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.