BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viharok - Megtízszereződött a kár idén májusban

Tavaly májusban a piacvezető lakásbiztosító, az Aegon Magyarország 1095 kárbejelentés után 48,1 millió forintot fizetett ki ügyfeleinek. Ez az összeg idén májusban a legfrissebb adatok szerint 525 millió forint volt, csaknem tízezer bejelentést követően – mintegy tízszerese tehát az egy évvel korábbinak.

Ez az összeg ugyanakkor még mindig eltörpül az elmúlt egy hónapban keletkezett károk nyomán várható teljes kártérítési igénytől. Az Aegon kárszakértőinek becslése alapján a hazai háztartások vagyonában legalább 14 milliárd forintnyi kár keletkezett, ebből 5 milliárd biztosított ingatlanokban, mely összegből az Aegon várható kárkifizetése immár megközelíti a 2,8 milliárd forintot.

Tavaly májusban az Aegon Magyarország, a piacvezető lakásbiztosító 1095 kárbejelentés után 48,1 millió forintot fizetett ki ügyfeleinek, ez az összeg idén a legfrissebb adatok szerint 525 millió forintra nőtt, a bejelentett károk száma pedig csaknem megtízszereződött.

Május 15., azaz az első pusztító vihar óta ugyanakkor ennél jóval több, összesen 35 436 darab meteorológiai kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz, a várható kárkifizetés összege pedig az újabb viharok, esőzések következtében mára megközelítette a 2,8 milliárd forintot. A bejelentésekből csaknem 25 ezret rendezett eddig a biztosító – mondta Vereczki András, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: ez a bejelentett károk több mint 70 százalékát jelenti.

A cég kárszakértőinek becslése szerint eddig legalább 14 milliárd forintnyi kár keletkezett a hazai lakóingatlanokban, nem számítva a közvagyont ért károkat. Ebből 5 milliárd forint értékű a biztosított ingatlanokban keletkezett kár, melyet így a biztosítótársaságok térítenek meg. A hétfői viharok és felhőszakadások miatt az Aegon Magyarországnál 1324 darab kárbejelentés történt, amelyből 585 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, 256 darab pedig Hajdú-Bihar megyéből érkezett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.