BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszavásárolták az eurót a shortolók

Az euróban lebonyolított fedezeti vásárlások hétfőn rövid időre egy hét alatt a legmagasabb szintre emelték az uniós közös valuta kurzusát.

Az ázsiai tranzakciók elején a spekulánsok szerint az eurót – veszteségkorlátozó vásárlások hatására – 1,2160 dollárra is jegyezték, ezzel megvetve annak alapját, hogy az eurót 1,22 dollár felett is jegyezhetik, mivel akik euróban short poziciókkal rendelkeztek, visszavásárolták az uniós közös valutát, támot adva annak erősödésére.

Az euró, amelynek kurzusa gyengült az euróövezet fiskális problémáinak hatására, a legmagasabb jegyzési szintre erősödött a dollárhoz képest.  Ugyanis az év eleje óta 15 százalékot vesztett értékéhez a dollárhoz képest, de sikerült 1,6 százalékkal erősödnie a múlt hét folyamán, maga mögött hagyva a négyéves, 1,1876 dolláros mélypontot.

A Royal Bank of Canada vezető stratégiai szakértője a Reutersnek nyilatkozva kijelentette, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy az euró jegyzése a hanyatló irányzaton belül akár 1,24-1,25 dollárra is erősödhet. Az euró jelenleg 1,2226 dollárt ér.

Friss deviza- és részvénypiacai adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.