BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Befékezett kilábalás? - A befektetők óvatosak

Továbbra is a világgazdasági növekedés lefékeződése miatt aggódnak a befektetők – jelenti a Cashline.

A tegnapi amerikai szolgáltatóipari indexszel együtt most már sokasodnak a makrogazadsági jelek, amelyek a lassulás irányába mutatnak (amerikai lakáspiac újabb mélypontja, feldolgozóipari indexek mérséklődése, kínai vezető indikátor több havi mélypontja).

Ezek a hírek pedig visszafogják a szereplőket, hogy kockázatos eszközöket tartsanak. Hiába van továbbra is tőkebeáramlás a feltörekvő piacokra, úgy tűnik, eladó is akad szép számmal, ami megakasztja a kérész-ralikat a világ tőzsdéin, bár egyelőre a feltörekvő piacok úgy-ahogy tartják magukat a fejlett piaci börzékhez képest.

Ázsia is szenvedett ma reggel. A negatív hangulatot kiválóan tükrözi, hogy hiába hozott ki a Samsung rekord nyereséget a megugró elektronikai kereslet következtében, a piac szerint a 87százalék-os éves profitbővülés nem fenntartható. A részvények a kereskedésben közel 1százalék-kal estek, miközben Kína sem igen tud elmozdulni a közel másfél éves mélypontjáról.

Mindeközben az áruszállítási aktivitást jelző Baltic Dry Index tavaly márciusi szintekre ereszkedett vissza, ami szintén nem a gazdaság felpörgését jelzi. Kérdés, hogy innen lesz-e újabb rövid távú élénkülés a reálgazdaságban, mert ebben az esetben a piacoknak barométerként kellene mutatni az utat felfelé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.