BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhül a pesszimizmus

Csak minden negyedik magyar embernek van pénzügyi megtakarítása – derül ki a GfK és a Wall Street Journal felméréséből, azaz a magyarok háromnegyedének nincs semmilyen megtakarítása.

Akinek van spórolt pénze, az sem rendelkezik komoly vagyonnal, hiszen 5 ezer eurónál nagyobb megtakarítása csak a lakosság 9 százalékának van. A befektetési formák közül a bankbetét a legkedveltebb Európában, nálunk a megtakarítók csaknem kétharmada tartja ebben a vagyonát.

A második helyen az életbiztosítások állnak, majd a nyugdíjalapok következnek, a részvényektől és a kötvényektől a magyar befektetők idegenkednek. A jövővel kapcsolatban pesszimisták a magyarok, minden második honfitársunk vélekedik úgy, hogy kevesebbet fog megtakarítani, mint korábban. Tavalyhoz képest azonban csökkent a borúlátás, akkor ugyanis még tízből nyolcan gondolkoztak hasonlóképpen.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.