BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött a forint, ahogy vártuk

Bizonyos szintű forinterősödés mindenképpen várható volt a hét kezdetén, hiszen a pénteki 288-as euró-árfolyamot tartósan egyelőre nem indokolja semmi. Így hétfő reggel az euróval szembeni jegyzések egészen a 284,5-ös szintig süllyedtek.

Mint ismert a pénteki erőteljesebb forintgyengülést az okozta, hogy két nemzetközi hitelminősítő felől is negatív jelzést kapott Magyarország. Ma reggel negyed tízkor egy euróért 285,59, egy dollárért 220,95, míg egy svájci frankért 209,80 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Az euró is erősödött hétfőre virradóra az euróövezeti stresszteszt pénteken közzétett eredményének köszönhetően. Az eurót hétfőn reggel röviddel hét óra előtt 1,2928 dolláron jegyezték a vasárnap késő esti 1,2891 dollár után. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 93,34 pontos, 0,43 százalékos emelkedéssel, 22 036,21 ponton nyitott hétfőn. A piacok a hét első napján emelkedést várnak az európai tőzsdéken.

Ezen a héten elég sok fontos makrogazdasági adat lát majd napvilágot, miközben a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatott tárgyalások jövőjével kapcsolatos hírek is meghatározóak maradnak a befektetők számára. Az Egyesült Államokban a hét második felében adják közre a második negyedéves GDP adatokat. Itthon a hét elején jönnek ki a Központi Statisztikai Hivatal májusi kiskereskedelmi számai. Szerdán a legfrissebb foglalkoztatási adatok kerülnek nyilvánosságra, csütörtökön a legújabb termelői árindexek, pénteken pedig a részletes külkereskedelmi számok látnak napvilágot.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.