BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Remek napot zárt a forint, gyengélkedett a tőzsde

A forint tartotta magát az erős szinten, sőt, délután még kissé javított és a korábbi pozícióján a három vezető devizával szemben.

Egy svájci frankért a zárást követően 209,39 forintot adtak, az euró ára 279,49 forint volt, a dollárral 220,95 forinton kereskedtek.

A BÉT 0,27 százalékos mínuszban, 22 593 ponton zárt. A Magyar Telekom és a Richter ára emelkedett, a telekom papírért 0,88 százalékkal többet, 685 forintot adtak, a gyógyszeripari részvény ára 1,44 százalékkal, 45 500 forintra emelkedett. A Mol 1,63 százalékot veszített értékéből és 20 500 forinton zárt, az OTP-ért 0,54 százalékkal kevesebbet, 5 150 forintot adtak.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a csütörtöki nap korrekciójának nevezte a pénteki részvénykereskedést. Emlékeztetett arra, hogy csütörtökön a "világtól elrugaszkodó" emelkedés volt a BÉT-en.
Mérsékelten ugyan megmaradt a pozitív hangulat a nemzetközi piacokon, de a budapesti piacot ez nem tudta nyereségben tartani. A végén "felrántották" az indexet, de ez technikai jellegű volt.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. brókere szerint többé-kevésbé sikerült megtartani az index értékét, annak ellenére, hogy csütörtökön kiugróan magas volt az emelkedés. A bróker megjegyezte, hogy a Richter a napi csúcson zárt, és jól teljesített a Magyar Telekom is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.