BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bikák uralták a Wall Streetet

A Wall Street indexei a hetet emelkedéssel zárták, annak ellenére, hogy pénteken a kereskedés nyitása előtt publikált munkaerőpiaci adat gyengének minősült.

A Dow Jones +1,79%-kal, az S&P 500 +1,82%-kal, a NASDAQ pedig +1,50%-kal erősödött. A piacot jelenleg a kereskedők, számítógépek és fedezeti alapok algoritmusokon alapuló kereskedése uralja. Ezt bizonyítja a pénteki napon belüli SPY grafikon is, mely szerint a napot a bikák uralták.

Szerző: Tradenet Global

A piacot pénteken az az emelkedő trendvonal támogatta, ami július eleje óta jelen van. A nagyobb képet illetően azonban még korai lenne meghatározni a piac irányát. Az S&P 500 jelentős ellenállással találkozott 1130 pontnál a héten, így kénytelen volt visszahúzódni egy szűkebb kereskedési sávba, amit egy ideje már bebiztosított magának.

Május közepe óta egy kézen meg lehet számolni azokat az alkalmakat, amikor az index az 1040-1130 pontos sávon kívül kereskedett. A júliusi piac felfelé trendet követ, de még egyszer hangsúlyozzuk, hogy korai még hosszabb távú következtetéseket levonni.

A Fed keddi kamatdöntési bejelentése valószínűleg nagy figyelmet fog vonzani. A konkrét kereskedésekben megnyilvánuló érdeklődés azonban várhatóan alacsony marad, ahogy mostanában azt megszokhattuk. A befektetők oda fognak figyelni a bejelentésre, ami a kamatdöntést kíséri.

Azt remélik, megerősítik a tőzsdén keringő pletykákat, hogy a Központi Bank hamarosan újabb ösztönzőcsomaggal fogja manipulálni a gazdaság talpraállását. Bill Gross, a Pacific Investment Managementtől hozzáfűzte, hogy a Fed nem valószínű, hogy kamatot emelne a következő három évben. A fogyasztói árindex és a kiskereskedelmi forgalmak számai pénteken jelennek meg, és több fogódzót fognak nyújtani a gazdaság állapotáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.