BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX felülvizsgálat nyertese lehet az RFV

A szeptemberi BUX index felülvizsgálatának az RFV a nyertese, míg az Állami Nyomda és a Synergon a vesztese lehet, írja a Portfolio.hu.

A Portfolio.hu elemzése szerint az RFV teljesítette az indexbe való bekerülés feltételeit, az Állami Nyomda és a Synergon piacán viszont már két félév is eltelt úgy, hogy közben a tőzsde kritériumainak nem feleltek meg a papírok, így várhatóan azok a felülvizsgálat során kikerülhetnek a BUX indexből.

Az elemzés szerint biztosra vehető, hogy változás történik a BUX index összetételében a felülvizsgálatot követően. A vizsgált indextagok közül számítások szerint az Econet, a Fotex és a Rába tudta teljesíteni a bennmaradáshoz szükséges 5 kritériumot, és a nem BUX tagok közül az RFV felelt meg a feltételeknek.

Mivel a Synergon és az Állami Nyomda már az egymást követő második félévben nem tudta hozni az indextagsághoz szükséges minimális követelményeket, a szabályok szerint október 1-től már nem szerepelhetnek a BUX-ban. Helyükre az RFV léphet majd az író szerint.

Abban az esetben ha az elemző által vázoltak bekövetkeznek, feltételezve, hogy az RFV az Állami Nyomda jelenlegi 0,26 százalékos BUX súlyának megfelelő módon kerül be az indexbe, az 38 millió forint körüli többlet keresletet jelenthetne a 14,8 milliárd forintos nettó eszközértékkel rendelkező indexkövető alapok felől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.