BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A pesszimizmus és a pánik határán a piac

Kitart a globális, de főleg az amerikai gazdaság lassulásával kapcsolatos félelem, miután a tegnap megjelenő használt lakásértékesítések sokkal rosszabbak lettek a vártnál – tudósít a Cashline.

Így már tiszta jelei vannak annak a szereplők szerint, hogy a munkaerőpiac és az ingatlanpiac újabb mélypontja után a gazdaság is a dupla alj (W) felé veszi az irányt A japán tőzsde újabb éves mélyponton, és szinte az összes ázsiai piac komoly mínuszban tartózkodik ma reggel a délutáni amerikai makro adatok előtt (tartós fogyasztási cikkek, új lakás értékesítés), ami óvatossá teszi a szereplőket.

Egyetlen pozitívum talán, hogy mindenki kezd túl pesszimista lenni, ami látszik a fejlett piaci kötvények árfolyamán is. Ha mindenki pesszimista, akkor általában nem tud tovább esni a piac, igaz, a kivétel pont az, amikor a növekvő pesszimizmus pánikba csap át. Jelenleg ezen a pengeélen táncol a tőzsde a megítélésünk szerint.

Az S&P rontotta eggyel Írország hosszú távú szuverén adósság besorolását az AAkategóriába minősítve le arra hivatkozva, hogy nőtt az ír bankrendszer tőkésítési igénye 35-ről 50 milliárd euróra. A minősítést tovább ronthatják a jövőben, amennyiben a feltételek még kedvezőtlenebbé fordulnak. A hírre az ír és német kötvények hozama közötti különbség rekordszintre emelkedett, amiben szerepe volt a német kötvények történelmi csúcsdöntésének is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.