BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenhet az OTP-papír árfolyama a bank jelentése miatt

A kedvezőtlen nemzetközi hangulatban esés várható a Budapesti Értéktőzsdén is az MTI által megkérdezett szakértő szerint, aki az OTP féléves gyorsjelentése alapján a papír árfolyamának csökkenésére számít

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint az OTP első félévi teljesítménye nem lett túl jó. A portfolió folyamatosan romlik. Bár a hírekben eddig is hangsúlyt kapott a nem fizető adósok számának növekedése, most a bank ezt meg is erősítette a jelentésben. Összességében esés várható a budapesti parketten is, de hogy az árfolyamok csökkenése hol áll meg, azt megtippelni sem lehet. Akár komolyabb árfolyamcsökkenés is következhet.

A kedvezőtlen nemzetközi piaci hangulatot a befektetőknek a gazdasági válságból való kilábalás elhúzódásától való félelmek és a kettős mélypontú recessziótól való aggodalmak okozzák.

A CIB Bank elemzői arra is felhívják a figyelmet, hogy délelőtt az eurózóna ipari termelési adata, délután pedig a szokásos heti amerikai segélykérelmi számok hathatnak a piacokra.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 291,29 pontos, 1,29 százalékos csökkenéssel, 22.247,24 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 19,5 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama csökkent az előző napi záráshoz képest.

A Mol 345 forinttal, 1,69 százalékkal 20.105 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 55 forinttal, 1,08 százalékkal 5.045 forintra esett, forgalmuk 16,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 1,79 százalékkal 658 forintra gyengült, forgalma 656,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 355 forinttal, 0,77 százalékkal 45.700 forintra csökkent, a részvények forgalma pedig 969,7 millió forintot ért el.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 234,10 pontos csökkenéssel, 22.013,14 ponton nyitott csütörtökön.
 

 Piaci adatok, itt!


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.