BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma is van esélye a 280 forint alatti eurónak

Piaci elemzők negyedik napja látják reális esélyét annak, hogy az euróval szemben 280-as szint alá kerülhet a forint, bár a ma reggeli nemzetközi befektetői hangulat nem adott mindehhez kifejezett támogatást.

A nap indításakor az euróval szembeni jegyzések a 281-es szint körül mozogtak, egy svájci frankért 203,3, egy dollárért 214,4 forintot kértek a bankközi piacon. Negyed tíz után néhány perccel az euró már 281,50 forintba került, tehát egyelőre a várakozásokkal ellentétes irányba mozdult el az árfolyam. Ugyanekkor a dollár jegyzésára 214,34, a svájci franké 203,78 forintos szinten állt.

A piaci folyamatokat befolyásoló tényezők között ma a hazai ipari termelés reggeli friss adatai mellett következik kora délután az Európai Központi Bank kamatdöntése, illetve a kamatdöntési sajtótájékoztató, majd az amerikai heti friss munkanélküli segélykérelmek számáról szóló statisztika lesz fontos.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az ipari termelési számok viszont jó hírrel szolgáltak: az előzetes adatok alapján az ipari termelés előző hónaphoz képest (szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazítva) júniusban 0,9 százalékkal emelkedett. Eszerint a szektor a múlt havi megugráshoz képest is tovább javította a teljesítményét. Ez előző év azonos időszakához viszonyítva (munkanaphatástól megtisztítva) 12,6 százalékkalkal nőtt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a nyitás után szűk egy órával mínusz 0,72 százalékon áll. A vezető részvények mindegyike az alacsony mínuszos tartományban tartózkodik.

Az európai tőzsdék viszont optimista hangulatban, pozitívummal nyitották a napot. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 3,93 pontos, a frankfurti DAX-30 mutató 7,99 pontos, a párizsi CAC-40 index 5,25 pontos erősödésnél járt a nyitás első perceiben. Az elemzők mindhárom vezető mutatónál 7 pontos emelkedést valószínűsítettek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.