BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvezetett pénztártagok

Kifogásolta az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyfeleknek küldött levelét a PSZÁF

Felügyeleti intézkedést vont maga után az OTP Magánnyugdíjpénztár egyik januári lépése. Az intézménytől akkor több mint 10 ezer tag kívánt távozni éppen valamelyik másik pénztárba, mire a kassza úgy döntött, levélben keresi meg őket. Ebben ismertette velük, hogy a pénztár növekedési alapja 2009-ben a szektoron belül a második legmagasabb hozamot érte el (33,51 százalékosat), emellett közölte a pénztár tízéves átlaghozamát és vagyonnövekedési mutatóját is, és felhívta a távozni készülők figyelmét arra, hogy a kapott információk mérlegelése után visszavonhatják átlépési kérelmüket. A tagok zömét nem hatotta meg ugyan a levél, de 303-an meggondolták magukat.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerint a levél kiküldésével megsértette a pénztár a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény tagi átlépésekre vonatkozó előírásait. A kasszának viszont más a véleménye. „Álláspontunk szerint az indokolatlan és alaptalan átlépési hullámok és etikátlan átléptetések megelőzésének legmegfelelőbb eszköze, ha tagjaink rendelkezésére bocsátunk minden olyan információt, ami a felelős döntés meghozását segítheti. A pénztártagok döntési lehetősé-geinek adminisztratív korlátozása ezt nem támogatja” – mondja Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.