BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt nap után először ismét olcsóbb az olaj

Ázsiában öt napos ralit követően először esett az olaj ára az amerikai olajkészletek vártnál kisebb mértékű csökkenése nyomán.

Az előző napi, 83 dolláros magasságból szerdára 82,14 dollárra csökkent a szeptemberi jegyzésű nyersolaj ára Szingapúrban, majd később 82,23 dolláron állapodott meg. Az amerikai kőolajkészleltek a július 30-val zárult héten 776 ezer barrellel csökkentek – tűnik ki az American Petroleum Institute Reuters által idézett adataiból, holott az elemzők 1,4 millió hordós csökkenésre számítottak.

Az olaj ára hétfő óta ralizik, a hét első napján ugrott a 80 dolláros szint fölé. Az olaj árát a dollár gyengülése is hajtotta, hiszen a dollárban számított ár a zöldhasú árfolyamának csökkenésével kedvezőbbé válik a befektetők számára.

Az amerikai gazdaság a legfrissebb hírek szerint lassul, a Dow Chemical és a Procter & Gamble pedig a vártnál gyengébb eredményeket tett közzé. Az emiatt gyengélkedő részvényekről sok kereskedő a menedéknek számító árupiac felé fordítja figyelmét. "A piac most piheg egy kicsi" - fogalmazott Clarence Chu, a Hudson Capital Energy energiakereskedője, aki nem zárta ki, hogy hamarosan újabb rali kezdődik az olajkereskedelemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.