BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kereskedőknek bevillanhatott a május 6-i összeomlás

A keddi nyitás után egy mini összeomlás jelei látszottak a Wall Street-en, amikor az olyan technológiai részvények mint az Apple, az Amazon és a Bido hirtelen lejjebb kerültek. Két órával később azonban a részvények megfordultak és ki tudták javítani a veszteségeiket. Az események mögött álló hatás az a pletyka lehetett, hogy az Apple vezérigazgatója, Tim Cook elhagyja a céget, hogy elfoglalja a Hewlett Packard hetek óta üres igazgatói székét. Az Apple a hírt cáfolta.


Szerző: Tradenet Global

A profitkivétet a Bido vezette, miután az elmúlt napokban hatalmasat emelkedett a részvény árfolyama.


Az erőteljes bika megnyilvánulás a május 6-ai villámgyors összeomlásra és az azt követő felépülésre emlékeztetett.

A nap elején többféle gazdasági adat is megjelent, melyek együttesen okozták a gyengélkedést. A legkiábrándítóbb a fogyasztói bizalmi adat volt. A pozitív hangulat azonban hamarosan visszatért és a részvények folytatták emelkedésüket.


A keresedők arra számítanak, hogy a Fed hamarosan bejelenti újabb gazdaságélénkítő csomagját.

Kedden a Dow Jones +0.43%-kal 10 858 pontra, az S&P 500 index +0.49%-kal 1148 pontra, a NASDAQ pedig +0.41%-kal 2380 pontra erősödött. A NYSE forgalma 1.03 milliárd részvény volt.

Szerdán a csendes kereskedés a legvalószínűbb, mivel nem jelennek meg fontos adatok. Csütörtökön és pénteken változhat a hangulat, mivel kiadják a végleges GDP adatot, a személyes bevételek számait és a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi adatát is.

A bikák azt remélik, hogy az oldalazó kereskedési sávból való kitörés segít majd az indexet magasabbra emelni.
 
S&P 500 (SPY)
A nyitáskori veszteségek ellenére a nap végére a részvények némi pluszba kerültek. A pénteki száguldás emlékeztetőként szolgál arra, hogy a bikák vannak irányító szerepben, míg a csütörtöki 113.65-ös mélypontot le nem töri a piac. A profitkivét mindenképpen várható ezeken a szinteken, miután a legutóbbi ellenállási szint kitört.

Ha a piac kitöri a 115 pontos ellenállást, a következő tesztet valószínűleg 117-118 pont körül hajtja végre, majd pedig az április csúcs 122 pontos értékénél. Bár a piac jelenleg túlvett, a medvéknek 112 pont alá kellene lenyomniuk a piacot ahhoz, hogy elég nyomás keletkezzen a piacon, ami elbizonytalanítaná a vásárlókat.

Az S&P 500 index +0.49% mozgással zárt 1148 ponton.

NASDAQ (QQQQ)
A szeptemberben tapasztalható majdnem folyamatos emelkedés után a NASDAQ index kissé megpihent és profitkivétbe kezdett.
Mostanában az index jelentősen eltávolodott a fontos mozgóátlagoktól. Ahogy ezek felé hanyatlik a szektor, a vevők megpihenhetnek, hogy majd újult erőre kaphassanak. Míg a csütörtöki mélypont 48.32-es értéke le nem törik, az általános hangulat pozitív marad.

A NASDAQ +0.41% mozgással zárt 2380 ponton.

Félvezetők ($SOX)
Egyetlen nap profitkivét elegendő volt a chip-index számára, így kedden erőteljes folytatást láthattunk az emelkedő trendben. A befektetők következő célja az augusztusi 356 pontos ellenállási szint tesztelése lehet.
A bikák erejének bizonyítéka az lesz, ha az indexet az EMA200 indikátor 339 pontos értéke fölött tudják stabilizálni.

A szektor +1.65% mozgással 349.46 ponton zárt.

Bankok ($BKX)
A bankszektor kedden enyhén emelkedni tudott.
Az index kivehető zuhanó trendben van, miután április végén felállította éves csúcsát. Az EMA200 indikátor 47.55-ös értékénél korrekció következhet be.

Az index +0.43% mozgással 46.26 ponton zárt.

Biotech ($BTK)
Az index továbbra is a július elejétől tartó emelkedő trendből profitál. A múlt héten egy szűkebb sávba szorulva érte el a sáv tetejét. Az 1171 pont fölé kitörés megnyitja az utat a következő ellenállási szint, az 1230 pont felé törekvéshez.

A szektor +0.78% mozgással 1163 ponton zárt.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.