BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

CIB: Szárnyaló RFV - venni kell a részvényt!

A CIB 13467 forintra növelte az RFV célárat, és vételre minősítette a részvényt.

A CIB Bank elemzői az RFV részvényeinek célárát 13467 forintra tették, vételi ajánlással. Az elemzés áttekinti a 2000 óta működő RFV kilátásait . Emlékeztetnek arra, hogy a részvény a BUX-kosárba 0,55 százalékos súllyal kerül be 2010 október 1-jétől.

„Az utóbbi egy évben a dinamikus növekedés fenntarthatóságához szükséges belső szerkezeti átalakulások is zajlottak” – áll a CIB elemzésében.

Az elemzés két forgatókönyvet tekint át:

Az első megközelítés során kizárólag a jelenleg már megkötött projektek várható eredményével számolnak a CIB elemzői, és kizárják további projektek lehetőségét. Ebben az esetben a zilahi és a marosvásárhelyi projektek várható éves EBIT-jével növelik az előrejelzésüket 2010-re, 2011-re és 2012-re. Ezek után viszont csupán egy 2%-os inflációval indexálják az EBIT-et, amelyet 2023-ig vetítenek előre. Ebben az esetben nem számolnak újabb részvénykibocsátással, és a jelenlegi 10 milliárd feletti kötvénykibocsátással sem.

Ebben az esetben 9 890 forintos 1 részvényre jutó értéket ad a modell.

A második forgatókönyv, miszerint további projekteket és növekedést is belekalkulálnak az értékelésbe: 2010-2012-ig ugyanúgy a zilahi és a marosvásárhelyi projektekkel növelt EBIT-tel számolnak. Az ezután következő két évben azonban évente egy igen konzervatív, 1 milliárd forintos projekt elnyerésével növelik az EBIT-et (amely nagyjából évi 190 millió forint) 2014-ig.

2014-től a meglévő projektállomány szintentartását, ezáltal változatlan EBIT-et feltételeznek az elemzők (nincs növekedés), és így számolják a maradványértéket. A tervezett 70 százalék tőke és 30 százalék hitel aránnyal módosítják a modellben a tőkeszerkezetet, ami alapján a jövőben összesen hozzávetőleg 10 milliárd forintnyi tőke bevonásával számol a CIB.

Ebben az esetben 15 000 forint az egy részvényre jutó érték.

Ez alapján a CIB Bank az első esetet 30 százalékkal, a másodikat 70 százalékkal súlyozza, így 13467 forintos értéket adódik egy részvényre. Ez a legutóbbi 9300 forintos árfolyam felett 47 százalékos fejlődési potenciált jelez – írja a CIB.

Tegnap indult és a hét végéig tart a Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyrt. (RFV) kötvé-nyeinek jegyzése. A hitelpapírt a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) is bevezetik majd.

Gaál Csaba jegyzete az RFV-ről: Egy hazai cég, amely pozitív példát mutat

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.