BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drágulhatnak a hitelkamatok

A JP Morgan Chase amerikai nagybank azt várja, hogy a bankágazatban megdrágulnak az ügyfeleknek felszámított hitelköltségek a bankokra vonatkozó új szabályok következményeként.

 A drágulás pontos mértéke a hitelfelvevőtől és a hitel fajtájától függ majd - vélte Jamie Dimon, a bank főnöke egy befektetési prezentáción. Elképzelhető, hogy egyes vállalatok a jövőben a bankágazaton kívül keresnek majd hitelt nyújtót.

A vagyonértéket tekintve az Egyesült Államok második legnagyobb pénzintézete - a saját közlése szerint - olyan kölcsönök nyújtását latolgatja, amelyek révén teljesítheti a bázeli bizottság (Bázel-III.) új szabályzatát. Ezen kívül olyan további intézkedések elképzelhetőek, amelyek révén pénz folyhat be a kasszába.

Részvények eladását azonban nem tervezi - hangzott el a prezentáción.  "Nem panaszkodom" - hangoztatta Dimon a New York-ban tartott konferencián. A változások bonyolultak, de leküzdhetők. Dimon bizakodóan nyilatkozott arról, hogy a bankja az emiatt keletkező költségeket a bank számos ágazatában fel tudja fogni, illetve tompítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.