BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hírek a tengerentúlról: csúcson az ázsiai tőzsdék

Dacára a 7 hónapos mélypontra süllyedő fogyasztói bizalomnak és tovább romló feldolgozóipari indexnek, az amerikai tőzsdék a kezdeti veszteségeket ledolgozva ismét pozitív egyenleggel fejezték be a napot. Az ázsiai tőzsdék csúcsot döntöttek a ma reggeli kereskedésben - áll a Cashline elemzésében.

A befektetők továbbra is bíznak a FED-től várt újabb kötvényvásárlási programban (mellyel pénzt juttatnának a pénzpiaci szereplőknek). Ezen kívül a kereskedést a gyógyszerszektorból érkező jobb vállalati eredmények és egy-két felvásárlási hír is segítette. Az Apple menetelése azonban megállt, miután az egyik versenytársa, a RIM jövőre egy új termék, az Apple Ipad-jához hasonló, továbbfejlesztett verzióját tervezi piacra dobni.

Az ázsiai tőzsdék újabb 5 havi csúcsot döntöttek, főleg HSBS által kalkulált feldolgozóipari index vártnál jobb értéke támogatott. Az index második hónapja mutat élénkülést, igaz még mindig jóval az év eleji ütemszint alatt maradt. Az új megrendelések szintén nőttek, de moderált mértékben.

A piac azonban egyelőre figyelmen kívül hagyta a kockázatokat és intő jeleket, hiszen az index alapanyagköltség összetevője 23 százalékkal ugrott meg az előző hónaphoz képest, vagyis a cégek komoly költségnyomás alá kerültek, igaz idáig sikerült ennek nagy részét áthárítani, aminek azonban fokozódó infláció az eredménye. A kínai kormány által számított hivatalos feldolgozóipari index pénteken jelenik majd meg. Most már nem csak a kínai, hanem az indiai gazdaság is egyre inkább a túlfűtöttség jeleit mutatja (kisebb ütemben növő export és kibocsátás, ám megugró infláció), ami idő kérdése, hogy mikor gyűrűzik be a piaci várakozásokba

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.