BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitörnek a részvények?

Az amerikai részvénypiac hétfőn folytatta szeptemberi emelkedő trendjét. A jó nap elsősorban a technológiai szektornak volt köszönhető. Az új banki szabályok bejelentésének hírére a banki részvények mozgása határozta meg hangulatot. A „Bázel III”-nak nevezett csomag az eddigi 2%-ról 7%-ra emeli a megkövetelt minőségi banki tartalék képzésének mértékét. A hétvégén Kínából is jó hírek érkeztek, melyek a vártnál élesebb emelkedést mutattak az ipari termelésben.


Szerző: Tradenet Global

A Dow Jones +0.78%-kal 10 544 pontra, az S&P500 index +1.11%-kal 1122 pontra, a NASDAQ pedig +1.93%-kal 2286 pontra emelkedett. A New York-i tőzsde forgalma továbbra is igen gyenge.

A keddi napon végre megindul az újabb gazdasági adatok áramlata, és ettől némi élénkülést remélhetünk a szinte eseménytelen múlt hét után. A kereskedés nyitása előtt a kiskereskedelmi forgalmak friss adatai jelennek meg, az üzleti készletek mértékéről pedig a kereskedés ideje alatt jönnek a naprakész adatok.

A kereskedés forgalma várhatóan emelkedik a közelgő pénteki opciólejárat dátuma miatt.
 
S&P 500 (SPY)

A kereskedést az index felfelé gap-pel (réssel) nyitotta, és hátra sem nézett. A délutáni órákban az eladók lanyha kísérletet tettek az index lenyomására és a gap bezárására, de a vevők az EMA20 szintjén összefogtak és elhárították szándékukat. A napon belüli mozgás kismértékű volt, és hiányzott a határozott irány. Az index mozgásának legnagyobb része már a nyitáskor keletkezett felfelé szökkenéssel megtörtént.

Az index közel került a június óta tartó oldalazó kereskedési sáv tetejéhez. Az ETF 113.2 pont fölé kitörése mindenképp a befektetők szándékának felfedéseként értelmezhető. A kitörés hamisnak bizonyulhat, és az index visszahúzódhat a mostanában szokásosnak tekinthető tartományba, ahogy júniusban is tette. A másik lehetőség az, hogy a kitörés érvényes lesz, és ennek következménye emelkedés lesz a következő hónapokban.
Amíg egyértelművé nem válik a kitöréssel kapcsolatos helyzet, jobbnak látjuk a fokozott óvatosságot a kereskedési döntésekben - írja a Tradenet mai elemzése.

Az index +1.11% mozgással zárt 1122 ponton.

NASDAQ (QQQQ)

A NASDAQ index a hétfői napon 2% körüli emelkedést ért el, mellyel vezette a piac erősödését. A vezető indexek legnagyobb napon belüli mozgása is a technológiai indexé volt, ahogy a vásárlóknak köszönhetően erőt gyűjtött. A NASDAQ a múlt év folyamán is úttörő szerepet játszott, miközben a többi index követte őt.

A benchmark hétfőn kitörte a május közepe óta uralkodó, egyre alacsonyabb csúcsokban megtestesülő hanyatló trendvonalat. Szorosan követni fogjuk az indexet, hogy előrejelzést kaphassunk a többi ágazatról is.

Az index +1.93% mozgással zárt 2286 ponton.

Félvezetők ($SOX)

A chip-index nagyot ugrott a 330 pontos szint felé. A grafikon ezzel kiformázott egy magasabb feneket - a kérdés tehát az, hogy a vásárlóknak van-e elég erejük a 330 pontos szint fölé töréshez és egy emelkedő trend megindításához.

A szektor +3.55% mozgással 327.17 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bank-index hétfőn magasabbra tört, ami további bizonyítéka a vásárlók jelenlétének és dominanciájának. Az ágazatra május eleje óta jellemző gyengülő trend érvényessége tehát megkérdőjeleződik. Ám ebben a pillanatban az elmúlt két hét száguldása csupán korrekciónak tekinthető.

Az index +3.05% mozgással 47.98 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

Az index kitörte az április óta rá jellemző kereskedési sávot, és 1130 pont fölött kapaszkodott meg. Az index jó formában van, hogy folytassa emelkedését, a következő céltartomány az 1180-1200 pont környéki ellenállási szint.

A szektor +0.65%-os mozgással 1148 ponton zárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.