BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassan de biztosan erősödik a forint

A forint erősödni tudott, de a hangulat romlásával fordulhat a tendencia. A tegnapi 223-as szintről 220,7-re javított a frankkal szemben a hazai fizetőeszköz.

A mai nap némileg erősödni tudott a forint a bankközi devizapiacon. A tegnapi mélypont után újra a 220-as szintet vette célba a hazai fizetőeszköz. Kedden 223 forintot kellett adni az alpesi devizáért.

Ma az európai tőzsdék emelkedni tudtak, a kedvező hangulatban a forint is korrigált mind az euróval, mint a frankkal szemben.

Az elmúlt napokban megfigyelhető volt a befektetők kockázatkerülő magatartása, így a frank erősödése. A kilábalást övező aggodalmak csillapodásával az euró ismét az 1,3-as szintet vette célba a frankkal szemben.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A gyengülési hullám nem volt meglepő: az eurózóna gyengélkedik, míg a svájci gazdaság erős, így a fundamentumok is a franknak kedveznek - foglalható össze Suppan Gergely tegnapi véleménye.

Azonban elég egy rossz makrogazdasági adat az Egyesült Államokból, az eurózónából, vagy a W-alakú válsággal riogató guruk hangjának felerősödése és a kockázatkerülő befektetők frankba menekülnek, melynek hatására a forint újabb gyengülési hullámon mehet keresztül.

További jelentős probléma a frankban való eladósodottság: országkockázati tényezővé vált a lakossági devizaadósság.

A frank jelenleg 220,7 forintba kerül, az euró ára 286,4 forint. A dollárhoz képest is javítani tudott a magyar deviza, a tegnapi 226-os szintről 223,7-re.

A dollár gyengült az euróhoz képest, az árfolyam az 1,28-as szint felé közelít, reggel 1,27 dollár körül mozgott az euró ára.

Az euró 1,3-hoz kapaszkodik vissza a frankkal szemben, jelenleg 1,298-on tartózkodik, melyre a reggeli 1,288-ról erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.