BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mától jegyezhető az RFV kötvénye

Tizenhat év után először tartanak a Budapesti Értéktőzsdén nyilvános kötvénykibocsátást. Az RFV a kisbefektetőknek is szánja az évente 10,44 százalékos fix hozamot fizető hitelpapírt.

Mától indul és a hét végéig tart az RFV kötvények jegyzése. A társaság 10 milliárd forintos kötvényprogramja keretében most 2 milliárd forintnyi hitelpapírt szeretne értékesíteni, később azonban rábocsátásokkal fokozná a mennyiséget. A cég a 2014 februárjában lejáró kötvényekre a hasonló futamidejű állampapírokénál 3,7 százalékponttal magasabb hozamot fizet, vagyis évente 10,44 százalékos kamatot tehetnek zsebre a befektetők. A kötvények névértéke 100 ezer forint, és akár már egyetlen darabot is vásárolhat belőle a befektető.

Az RFV-hez fűződik egyébként a legutóbbi tőzsdei tőkeemelés is. A társaság tavaly nyáron emelt tőkét nyilvános részvénykibocsátás formájában a Budapesti Értéktőzsdén. Ilyen esetre egyébként az azt megelőző évtizedben Magyarországon nem volt példa, hogy egy cég a tőzsdén szerezte volna meg a bővüléséhez szükséges pénzt.

Az RFV árfolyama az elmúlt egy évben szinte folyamatosan emelkedik. Hétfőn már 9400 forint körül kereskedtek a részvénnyel, míg egy esztendeje alig 4 ezer forintot ért a papír. A társaság részvényeinek árfolyamát mostanában főleg a Romániában elnyert projektek emelik a magasba, a cég Gyergyószentmiklóson, Zilahon és Marosvásárhelyen kapott komoly megbízásokat, amelyek a várható nyereségét is nagy mértékben emelhetik majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.