BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Novemberben jön az első biztosítórészvény a BÉT-en

Novemberben a pesti parketten is megkezdődhet a kereskedés az első biztosítórészvénnyel.

A Budapesti Értéktőzsdén jelentette be a tőzsdeelnök és a CIG Pannónia felügyelőbizottságának elnöke, hogy hamarosan a parkettre kerülhetnek az életbiztosító részvényei.

A CIG Pannónia három évvel az alapítása után léphet a parkettre, a tervek szerint akár 10,85 millió új és 1,95 millió korábban kibocsátott részvénnyel. „Már a cég alapításakor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a tőzsdére szeretnénk lépni” – mondta Járai Zsigmond, a biztosító felügyelőbizottságának elnöke.

A biztosítási szektor más tőzsdéken fontos szerepet tölt be. „Varsóban és Bécsben 8-10 százalékot tesz ki a biztosítók részesedése az indexekben, remélem, nálunk is nőhet majd az arányuk” – mondta Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde elnöke.

A mintegy 13 millió darabból álló pakettel a CIG Pannónia részvényeinek mintegy ötöde kerülhet a parkettre. Az értékesítés az október 11. és 22. között tartó kisbefektetői jegyzéssel indul, a papírokat az MKB Bank fiókjaiban, valamint a nyilvános forgalomba hozatal vezető szervezőjének, az Equilornak az irodájában lehet majd jegyezni.

A részvények hivatalos kibocsátási ára 938 forint lesz, azok az életbiztosítással rendelkező CIG-es ügyfelek, akik jogosultak kedvezményes jegyzésre, 750 forintos árfolyamon juthatnak hozzá a papírokhoz. Ha a várhatóan 10 milliárd forintnál is nagyobb értékű pakett nem fogy el a kisbefektetők körében, az intézmények október 25-én licitálhatnak a még meglévő részvényekre 600–750 forint közötti áron.

További részletek a holnapi Világgazdaságban 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.