BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jó hangulat sem húzta fel a Mol-t

Jó hangulatban indították a hetet a régiós tőzsdék a német DAX index 0,59 százalékkal, a lengyel WIG20 0,008 százalékkal erősödött. Az amerikai tőzsdék is optimistán indították a kereskedést a Nasdaq 0,63 százalékkal a S&P 500 0,57 százalékkal emelkedett. A BUX is követte a nemzetközi trendet.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a hét első kereskedési napján uralkodó jó hangulatban 0,81 százalékkal 23 418,03 pontra erősödött.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Késő délután a Richter vette át a pozitív ranglistát és 3 százalék feletti erősödést is elérte. Azonban zárásra veszítettek lendületükből a gyógyszeripari részvények és 1,75 százalékra mérséklődött az drágulás, így a részvényeket záráskor 46 500 forinton jegyezték.

Az OTP részvényeinek árfolyama stabilan erősödött a kereskedés folyamán záráskor 0,95 százalékos pluszban álltak a bankpapírok, melyekért így 5 920 forintot kértek. Az MTelekom napközben vegyes teljesítményt nyújtott, azonban nap végére pozitív tartományba mozdult és a kereskedést 0,51 százalékos drágulást követően 587 forinton fejezte be.

A Mol-papírok egyedüliként a vezető részvények közt egész nap gyengén szerepeltek. Az energiapapírok jelentős mozgást nem mutattak azonban minimális 0,02 százalékos csökkenéssel 20 745 forinton zárták a napot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.