BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A piac kiizzadta az újabb emelkedést

Miután az amerikai részvénypiac elérte öt havi csúcsát, további 1 %-ot emelkedett. A győzelem azonban nem tartott sokáig, mivel a dollár a háttérben emelkedett, az arany pedig zuhant.

Szerző: Tradenet Global

Timothy Geithner, az államkincstár jelenlegi titkára olyan utalásokat tett, mely szerint a befektetők által várva-várt Fed-bejelentés messze nem lesz olyan széles körű, mint azt annyira várják. Kommentárja napon belüli fordulót okozott a dollár árfolyamában, és kioltotta a felfelé irányuló lendületet a piacon.

A piac az elmúlt hetekben emelkedett, a példa nélküli pénznyomtatás hatását élvezve. A vártnál kisebb pénzontás jó hatással van a dollárra, de kevésbé jó a részvényeknek.

Az Amazon (AMZN) a zárás utáni kereskedésben esésnek indult a kiábrándító profit-előrejelzés közzétételét követően. Az online kiskereskedelmi vállalat 51 centes részvényenkénti profitot jelentett be, túlteljesítve a 48 centes elemzői várakozásokat. A részvény –4%-ot esett.

A SanDisk (SNDK) +5.1%-ot száguldott, ahogy a hordozható tárolóegységeket gyártó cég szintén túlteljesítette a várakozásokat 1.30 dolláros részvényenkénti profitjával. A piac elvárása csupán 1.05 dollár volt.

A kínai internetes keresőt üzemeltető cég, a Baidu (BIDU) +0.52%-ot drágult. A vállalat megduplázta negyedéves profitját. Bár az elemzők kiugró eredményre számítottak, de még így is sikerült túlteljesíteni 43 centes várakozásukat 2 centtel. A pénteki gazdasági naptár viszonylag üres, a figyelem így a dél-koreai G20 találkozóra irányul.

S&P500 (SPY)

Bár a piac alacsonyabban végzett, a csütörtöki kereskedés mindkét irányba nagy kilengéseket mutatott. Ez a viselkedés az elmúlt hónapok hangulati anomáliájának tekinthető. Az index 1.6%-ot esett a napi csúcsához képest, a medvék azonban képtelenek voltak fenntartani az eladói nyomást, a vevők így vissza tudták zöldbe emelni az indexet a zárócsengőre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.