BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Arany kereszt alakulhat ki a piacon

Az amerikai részvénypiac sorozatban a harmadik emelkedő hetét zárta, bár az emelkedés mértéke az előző hetekénél kisebb volt. Az S&P 500 index +0.5%-ot, a Dow Jones +0.7%-ot, a NASDAQ pedig +0.3%-ot erősödött.

Szerző: Tradenet Global

A múlt héten 132 cég tette közzé harmadik negyedéves jelentését. A piac egy kiváló gyorsjelentési időszak közepén tart, a cégek 86%-a teljesítette túl az elvárásokat az eddig ismert eredmények közül.

A következő hetekben a vállalati profitok kerülnek a figyelem középpontjába. Az S&P 500-as cégek több mint egyharmada tesz közzé gyorsjelentést, a befektetők így arra fognak fókuszálni, milyen volt az elmúlt negyedév a gazdasági kilábalás tekintetében, illetve hogy a vállalatok milyen eredményeket várnak az év hátralévő részére, illetve a következő évre.

Az olajipari óriások, mint az ExxonMobil (XOM) és a Chevron (CVX) ezen a héten jelent, csakúgy, mint a Microsoft (MSFT). A heti gazdasági bejelentések naptárában szerepelnek ingatlanpiaci adatok, és a harmadik negyedéves GDP első közelítésben kiadott adata is.
A piac mindemellett reagálhat a hétvégére szervezett G20-as csúcstalálkozóra is.

S&P500 (SPY)

Pénteken nem adódott semmilyen komolyabb hajtóerő a piac számára, így a széles piacot leképező index szűk sávban maradva oldalazott.

A technikai kereskedők „arany keresztet” láthatnak, ami akkor következik be, ha a hét elején az 50 hetes exponenciális mozgóátlag a 200 hetes fölé tör. Ez egyben egy pozitív utalás, és egy jelzés is arra, hogy a részvények milyen hosszú utat tettek meg megtorpanás nélkül az elmúlt hetekben.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.