BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az AB döntés után zuhanni kezdett a forint

Hétfőn még a 200-as sáv áttörését célozta meg a forint azonban kedden az Alkotmánybírósági döntést követően gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz az összes vezető devizával szemben.

Az alpesi deviza árfolyama kedden távolodni látszik a 200-as lélektani határtól, délelőtt 202,39 forintot kértek egy svájci frankért, ami jelentős gyengülést mutat a tegnapi szinthez képest.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Az uniós devizával szemben is gyengült a hazai fizetőeszköz az Alkotmánybírósági döntést követően. Egy euróért jelenleg 274,3 forintot kérnek a bankközi devizapiacon, ami szintén jelentős gyengülés a hétfő délelőtti 273,23 forintos árfolyamhoz viszonyítva.

Hétfőn az amerikai dollár mozgása meghatározó volt a forint-euró árfolyamban, ha a zöldhasú gyengült a hazai deviza erősödött a közösségi fizetőeszközzel szembe és fordítva. Kedden a dollár erősödött, minimális 0,1 százalékos mértékben, 1,39 jegyzési szintre az euróval szembe. Egy amerikai dollárért 196,83 forintot kérnek a bankközi devizapiacon szemben a tegnap esti 195,52 forintos árfolyammal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.