BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Orbán-bejelentés a 270/eurós szintre viheti a forintot

Erősödött a forint szerdán kora reggel: röviddel 7 óra előtt egy euró 273,62 forint volt a nemzetközi devizakereskedelemben, míg kedden délután négy órakor még 274,10 forinton jegyezték.

Kereskedők elmondták: a forint árfolyama a múlt héten kialakult 270-275 forintos euró jegyzési tartományban maradhat a nemzetközi befektetői hangulat függvényében. Változás akkor következik majd be, ha a kormány nyilvánosságra hozza gazdasági akciótervét. Ha ez a piacok számára hitelesnek bizonyul, akkor 270 forint körül stabilizálódhat az árfolyam.

Mint ismert, Orbán Viktor ma ismerteti a kormány tervezett lépéseit a jövő évi hiánycél betartásához.

Szerda reggelre a forint a svájci frankkal és a jennel szemben is erősödött: egy svájci frank 204,88 forintot ért, kedden délután 206,18 forinton állt a jegyzés. Száz japán jent 239,67 forinton jegyeztek szerdán kora reggel, kedden délután 242,13 forint volt az árfolyam.

Egy dollár 195,72 forintot ért, kedden délután 198,19 forinton jegyezték az amerikai devizát.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.