BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Orbán-bejelentések ma tovább emelhetik a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 120,10 pontos emelkedéssel, 23.768,68 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,51 százalékkal erősödött.

További emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön a jó nemzetközi piaci hangulat miatt és annak köszönhetően, hogy Orbán Viktor szerdán megerősítette az idei és a jövő évi hiánycél melletti kormányzati elkötelezettséget.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedési igazgató-helyettese egy százalék emelkedést vár. A szerdán bejelentett válságadó átmeneti lesz, és véleménye szerint nem lesz lényeges hatással azoknak a vezető részvényeknek - Mol, Magyar Telekom - nyereségességére, amelyeket érint. Német Sándor a csütörtöki kereskedésben emelkedő ralira számít.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán három évre szóló válságadó bevezetését jelentette be, amelyet többek között a távközlési, illetve telekommunikációs és az energetikai szektor fizet meg.

A piacok csütörtökön amerikai makroadatokra figyelnek. Az augusztusi külkereskedelmi hiány kissé emelkedhet az ebben az időszakban látott átmeneti dollárerősödés miatt. A termelői árindex várhatóan nem utal jelentős inflációs nyomásra, a heti segélykérelmek számában pedig nem várható változás - összegzik a CIB Bank elemzői.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 242,61 pontos, 1,04 százalékos emelkedéssel, 23.648,58 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.