BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezuhant a forint, a lélektani határt is áttörte

Az euró 275 forintnál is drágább délután fél 4-kor.

Az eurót 275 forint felett jegyzik a bankközi devizapiacon. Reggel 271-es szintet is láthattunk, azonban megfordult a napon belüli irány és a hazai deviza gyengülni kezdett.

A hazai deviza újabb hullámban gyengül, közben a piaci szereplők egyre többen szabadulnak meg hosszú lejáratú magyar államkötvényeiktől: a hozam növekedésnek indult.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint gyengülése a 200 napos mozgóátlag körül állt meg.

A forint csütörtökön a régió legrosszabbul teljesítő devizája, a napon belüli gyengülés elérte az 1 százalékot az euróval szemben.

Délután 4 óra előtt a 275-ös szint körül mozog az árfolyam: 274,87 forint az euró.

12:30

A hazai deviza hirtelen esésnek indult: 204,8 forinton jegyzik a svájci frankot, az árfolyam 205 felé közelít. Az euró ára 274 forint fölé került, így napon belül a forint megjárta a 271 és a 274-es szinteket is. A 274,35-ös szintnél látszik megállni a gyengülési hullám

Az euró stabilitást mutat az alpesi deviza ellenében, így a frank drágulása a forint gyengeségének köszönhető.

A távközlési, energiaipari és kereskedelmi ágazattól a profit felére rugó válságadó befizetését kéri a kormány a következő három év során - közölte csütörtök délelőtt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető hozzátette: az első akcióterv sikeres volt, ám a folytatására van szükség a 3,8 százalékos 2010-es, valamint a 3 százalék alatti jövő évi deficitcél valóra váltása érdekében. A kormány a bankok mellett további három szektortól kért az eddiginél jelentősebb részvállalást a közteherviselésből, a távközlési, az energiaipari, valamint a kereskedelmi cégektől. A válságadót pénteki ülésén véglegesíti a kormány.

Legalább 5,5 százalék lenne a 2010-es költségvetés GDP arányos hiánya, ugyanis a még a Bajnai-kormány felügyelete alatt, a József nádor téren készült idei költségvetésen több lyuk is tátong. A Nemzeti Együttműködés Kormánya azonban elkötelezett a 3,8 százalékos hiánycél tartása mellett - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.