BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buffett: Még nem ment át a teszten az euró

Warren Buffett, aki bika álláspontot képviseli az amerikai gazdaság tekintetében, úgy véli, hogy az euró még nem esett túl a próbatételen.

Warren Buffett szerint az euró most esik át egy jelentős próbatételen és ő személy szerint inkább messziről nézi ezt a folyamatot. Az euró a szeptember 30-val végződő három hónapban 11 százalékot erősödött, a pénzügyi válságot egy 750 milliárd eurós mentőalappal igyekszik megoldani a közösség, ami azonban a befektető szerint nem feltétlenül oldja meg az EU problémáit – jelenti a Bloomberg.

A 2010 elején főként Görögország miatt jelentkező aggodalmak miatt a piac egy időre elfordult az eurótól, ami júniusban rekord mélységeket járt meg a dollárral szemben. A következő hónapokban azonban a befektetők visszatértek az euróhoz, főként a dollárral kapcsolatos aggodalmak hatására.

Buffett korábban szintén a dollár ellen fogadott, de az utóbbi időkben tett kijelentéseiben hangsúlyozza a közösségi devizákban rejlő veszélyeket. Az államcsőd veszélye ugyanis magasabb, ha nem áll rendelkezésükre a monetáris politika.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.