BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogyan lehet nagyot kaszálni telefoncég-kötvényekkel?

A Bloomberg összefoglalója szerint a befektetők a jelenlegi válsághelyzetben megváltoztatják viselkedésüket és a magas osztalékok helyett inkább a biztonságosabb vállalati kötvényeket választják, amelyek komoly hozammal kecsegtetnek.

Az amerikai telekommunikációs cégek a Bloomberg által mért cégek körében élen járnak a kötvényhozamok tekintetében. A tíz legmagasabb hozamot produkáló vállalat közül öt ebben a szektorban tevékenykedik, együttesen átlag 5,45 százalékos hozammal. Az S&P 500 tekintetében a telekom cégek a második helyet foglalják el, 4,25 százalékos hozammal.

A Bloombergnek nyilatkozó befektetési csoportok szerint ugyan igaz, hogy ezek a cégek nem kecsegtetnek jelentős profitnövekedéssel, de "abnormálisan" magas hozamot fizetnek a kötvényeik. A kötvények iránti fokozott érdeklődés egyébként jellemző a válság-befektetésekre, a piac kockázatvállalási hajlandósága csökkent a bizonytalan hangulat hatására. Bár Warren Buffett szerint elképzelhetetlen, hogy a befektetők ragaszkodjanak a befektetőkhöz, ha a hozamok csökkennek. A milliárdos úgy látja, a piac vissza fog térni a részvényekhez, amint a helyzet stabilizálódik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.