BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kgfb: szélsőségesen változhat a biztosítási díj

Az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány során várhatóan mintegy 1 millió ügyfél vált biztosítót, mondta el Marosvölgyi Péter, az AEGON direkt.hu szakmai igazgatója. Az idei kampány sok változást hoz majd a kgfb piacon.

Az árakkal kapcsolatos kalkulációk megosztják a szakértők véleményét. Akad, aki a díjak fokozatos emelkedését tartja ésszerűnek, míg mások az árversenyből kiindulva, tartósan alacsony árakat jósolnak az idei, illetve az elkövetkező évekre.

A hengerűrtartalomról a gépjármű teljesítményére való áttérés sokak számára díjváltozással jár majd. Szélsőséges esetben akár több tízezer forinttal is drágább vagy éppen olcsóbb lehet jövőre ugyanannak az autónak a kötelező biztosítása. Ez legfőképp azon gépkocsinál lehetséges melyeknek kW teljesítménye és hengerűrtartalma szélsőségesen eltér, emelte ki Marosvölgyi.

A várható 1 millió biztosító váltás több mint fele az online piacon történik majd a szakember szerint. Már a tavalyi kgfb kampány során több mint félmillióan váltottak online biztosítót. A gazdasági válság nem befolyásolta negatívan a piac alakulását, az óriási versen, az internet kínálta összehasonlíthatóság és az online kötések elterjedése pedig garantálja a tartósan alacsony árakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.