BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki szeretne másodpercenként 15 dollárt fizetni Buffettnek?

A Goldman Sachs a The Wall Street Journal értesülése szerint fontolgatja, hogy visszafizeti Warren Buffettnek azt az 5 milliárd dolláros befektetést, amellyel a milliárdos 2008-ban segítette ki a pénzintézetet.

Warren Buffett éppen a kellő pillanatban invesztált 5 milliárd dollárt a Goldman Sachsbe. A 2008-as befektetés kulcsfontosággú volt a cég számára, hiszen ebben az időszakban mindenki igyekezett szabadulni a bankrészvényektől. Az a tény, hogy a Berkshire Hathaway éppen ekkor vásárolta be magát a Goldmanbe, olyan mértékben növelte a bizalmat a pénzintézet iránt, hogy már másnap további 5 milliárdnyi tőkét sikerült begyűjtenie.

Buffett több, segítségért folyamodó bankot utasított el, mielőtt igent mondott a Goldmannek, de ennek meg is kérte az árát. A Berkshire elsőbbségi részvények vásárlásával nyúlt a Goldman hóna alá, cserébe hatalmas, 10 százalékos éves osztalékot kért. Buffett befektetése eddig 1 milliárd dollárjába került a Goldmannek, ez napi 1,3 millió dollárnak, másodpercenként 15 dollárnak felel meg.

A The Wall Street Journalnek nyilatkozó informátorok úgy tudják, hogy most, miután a Goldman sorsa jobbra fordult, a bank igyekszik kilépni a számára előnytelen üzletből. A 173 milliárd dollárnyi szabad likviditás ugyan lehetővé teszi ezt, viszont a visszavásárlás plusz 1,6 milliárd dollárnyi költséget jelentene és a Fed engedélye szükséges hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.