BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Svájc megadóztatja a külföldiek bankszámláit?

Az Egyesült Királyság és Svájc szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy a jövő év elején hivatalos tárgyalásokat kezdenek brit polgárok svájci bankoknál vezetett folyószámláin felgyülemlett kamatok megadóztatásáról.

Egy ilyen egyezmény, amely Liechtenstein és az Egyesült Királyság között már létrejött, várhatóan mintegy egymillió font bevételt hozhat. A brit pénzügyminisztérium jelenleg tárgyalásokat folytat Svájccal az információáramlás erősítéséről. A jelenlegi szabályozás szerint a svájci bankok csak a brit adóhivatal konkrét személyre, és számlára vonatkozó kérése nyomán adnak ki információt.

A svájci banktitok tehát jelenleg is nagyobb védelmet ad a számlatulajdonosoknak, mint például Franciaország vagy az Egyesült Államok, hiszen ezek az országok automatikusan megküldik a brit adóhivatalnak az ország állampolgárainak tevékenységével kapcsolatos jelentéseket.

A The Independent úgy tudja, a megegyezés nyomán várhatóan a svájci hatóságok vetik ki a brit polgárok folyószámláin felgyülemlett kamatokra kivetett adót a brit adóhivatal nevében. Sőt, London azt szeretné, ha a korábbi bevételek után is fizetnének a brit számlatulajdonosok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.