BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb kedvezményes uniós hitel a Diákhitel Központnak

A Diákhitel Központ Zrt. (DK) október 7-én 38 milliárd forintos hitelről kötött keretszerződést az Európai Beruházási Bankkal (EIB), a magyar hallgatói hitelrendszer finanszírozására vonatkozóan - közölte a társaság pénteken.

A kedvezményes szerződés a közlemény szerint olyan feltételekkel biztosít forrásokat a DK számára, amely előnyösen befolyásolja a hallgatói hitel kamatát. Az öt éve tartó stratégiai együttműködés során az EIB már két alkalommal nyújtott kölcsönt a Diákhitel Központnak, összesen negyedmilliárd euró értékben.

A Diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A lehetőséggel 2001 óta összesen már több mint 290 ezer diák élt.

    A felvehető hitelösszeg az idén sem változott: az államilag finanszírozott hallgatók félévente maximum 200 ezer forinthoz, a költségtérítéses hallgatók pedig legfeljebb 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá. Az igénylés feltétele az aktív hallgatói jogviszony.

    A kamat jelenleg minden eddiginél alacsonyabb, mindössze 8,5 százalék - hangsúlyozza a közlemény. A társaság szerint az elmúlt tanév eredményeként könyvelhető el, hogy a hazai hitelezési piac jelentős szűkülése ellenére a Diákhitel által kihelyezett összeg nem csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.