BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válságadó: Zuhan a Mol és az MTelekom

Orbán Viktor miniszterelnök beszédét követően a Mol és az MTelekom részvényei zuhanásnak indultak. A forint nem reagált jelentősebben a beszédben elhangzottakra.

A miniszterelnök beszédében jelentette be „válságadók” kivetését, melyek érintik a Mol-t és az MTelekom-ot. A két társaság papírjai már a beszéd előtt is gyengélkedtek a bejelentést követően pedig mélyrepülésnek indultak.

A Mol 0,95 százalékos mínuszban jár, részvényeit 20 795 forinton állnak. Az MTelekom részvényei már 4 százalékos mínuszig is elmentek, nem sokkal fél öt előtt 3,53 százalékos mínuszt követően 627 forinton állnak a társaság papírjai.

A BUX nem reagált a bejelentésekre, a tőzsdeindex 0,7 százalékos pluszban van, 23 569,56 ponton áll. Az OTP papírok folytatják szárnyalásukat, 2,71 százalék pluszban járnak a bankpapírok melyekért így 5 680 forintot kérnek. A Richter részvényei is szárnyalnak, 2,86 százalék pluszban járnak a papírok, melyeket így 48 690 forinton jegyeznek.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Nem mozdult jelentősen a hazai fizetőeszköz a miniszterelnök beszédét követően. Egy uniós devizáért 273,11 forintot kérnek a bankközi devizapiacon, az alpesi deviza egységéért 204,21 forintot adnak. Az amerikai dollár 195,97 forintot ér délután fél ötkor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.