BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX még irányt keres - Kitart az optimizmus

Pluszban zártak az amerikai piacok szerdán, az európai indexek többségen erősödésnek indult csütörtökön délelőtt a pesti parkett még irányt keres.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX minimális mértékben, 0,05 százalékkal 22 003,12 pontra erősödött.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt csütörtökön is az OTP tűnik az iránymutatónak. A bankpapírok 1,5 milliárd forint feletti forgalom mellett 0,65 százalékkal erősödtek a délelőtt folyamán, így 5 260 forinton jegyzik azokat. A Mol is pozitív tartományban mozog. Az energiapapírok minimális 0,14 százalékos erősödést követően 20 220 forint áll.

A Richter továbbra is negatív tartományban mozog. A gyógyszeripari részvények árfolyama 0,22 százalékkal 45 300 forintig csökkent. Az MTelekom a nap vesztesének tűnik, a távközlési papírok tegnap már kiérdemelték a címet. Csütörtökön délelőtt is a negatív lista élén áll, a távközlési papírok 1,22 százalékos gyengülést követően 563 forinton állnak.

Az amerikai piacok szerdán pluszba váltottak és erős növekedéssel zártak. A Nasdaq 1,93 százalékkal, az S&P 500 1,49  százalékkal erősödött. Az ázsiai piacok is hasonlóan jó teljesítményt nyújtottak: a Nikkei 0,5 százalékos, a Shanghai Composite index 1,34 százalékos pluszt produkált. Az európai piacokon is kitart az optimizmus, igaz szerényebb pluszokat értek el az indexek. A DAX 0,34 százalékos, az FTSE 100 0,52 százalékos, a lengyel WIG20 pedig 0,12 százalékos növekedést produkált nyitás óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.