BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nap vesztese az OTP - Pesszimistán indult a hét

A hét első kereskedési napját a vegyesen mozgó ázsiai indexek indították, délutánra Európa is mínuszba fordult, majd az amerikai piacok is csökkenéssel indítottak. A pesti parketten csak a Mol erősödött.

A Budapesti Értéktőzsdén a pesszimizmus uralta a parkettet. A vezető index a BUX a kereskedés során végig negatív tartományban mozgott, zárásra 0,34 százalékos mínuszt ért el, így 23 127,36 ponton zárt hétfőn a tőzsdeindex.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A Mol megőrizte napközben elért minimális erősödését, záráskor az energiapapírokat 0,41 százalékkal magasabb 20 535 forintos árfolyamon jegyezték. Az MTelekom elveszítette napközben szerzett előnyét és zárásra az 595 forintos nyitóértékre gyengültek a távközlési papírok.

A nap vesztese az OTP lett. A bankpapírok árfolyama 0,94 százalékkal 5 745 forintig gyengült. A Richter is jelentős 0,64 százalékos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, így a gyógyszeripari részvények árfolyama hétfőn 46 500 forinton zárt.

Az európai indexek nap végére sem tudtak szépíteni, a német DAX 0,11 százalékos, a lengyel WIG20 0,06 százalékos mínuszt ért el. Európához csatlakozott amerikai is, a tengerentúli nyitást követően lejtmenetnek indultak a vezető indexek. A Nasdap 0,03 százalékos, az S&P 500 0,44 százalékos mínuszt könyvelhetett el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.