BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ír válság miatt olcsóbb az arany

Az arany ára valamelyest csökkent szerdán, miután az ír válság miatti növekvő aggodalmak hatására erősödött a dollár.

Az azonnali arany ára szerdán 0,2 százalékkal 1 337,41 dollárra esett unciánként, az előző napi 2 százalékos csökkenés után. A határidős amerikai arány ára alig változott és 1337,8 dollár volt unciánként. Az arany ára tovább eshet 1 330 dollárra, sőt ezen szint alá is, ha áttöri az 1 350 dollár körüli támaszt - vélik elemzők és kereskedők.

Az amerikai valuta jegyzése az ír válság hatására hétheti csúcsot ért el az euróval szemben. Az ír válság rövidtávon nyomasztóan hathat az aranyra, mert lökést ad a dollárnak - vélte Hou Xinqiang, a kínai Jinrui Futures elemzője a Reutersnek nyilatkozva. A globális gazdasági élénküléssel kapcsolatos bizonytalanságok és az inflációs aggodalmak miatt az arany a jelenlegi esés ellenére továbbra is vonzó marad a befektetők számára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.