BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak a Richter esett - Erősödésnek indultak a piacok

Nap végére pluszba váltottak a vezető európai indexek és az amerikai piacok is erősödésnek indultak nyitás után. A pesti parkett erősödéssel zárta a napot, a vezető részvények közt csak a Richter veszített értékéből.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a keddi gyengélkedés után magabiztos erősödést produkált szerdán, és 0,63 százalékos emelkedéssel 22 079,12 ponton zárta a napot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A tegnapi több mint 5 százalékos zuhanást követően szerdán több mint 17 milliárd forintos kereslet mellett 1,54 százalékkal 5 250 forintig erősödött az OTP részvényeinek árfolyama. Az MTelekom részvényei is hasonlóan jó 1,35 százalékos erősödést értek el a kereskedés végére, így a lélektani támasznak számító 600 forintos árfolyamszinten fejezték be a napot.

A Mol-papírjainak árfolyama az elemzők véleményének megfelelően emelkedésnek indult  a társaság beszámolójának hatására. Az energiapapírok 1,1 százalékkal 20 090 forintig erősödtek szerdán.

A Richter a blue chipek közt egyedüliként veszített értékéből, elemzői vélemények szerint ez a költségvetési tervezetben szereplő a gyógyszeripari szektorra vonatkozó plusz terhek következtében történt. A gyógyszeripari részvények árfolyama 1,43 százalékkal 44 600 forintig gyengült.

A pesti parkett zárásakor a vezető európai indexek is pluszban jártak. A német DAX index 0,5 százalékos erősödést mutat, míg a régiós lengyel WIG20 index 0,08 százalékos mínuszban járt. Az amerikai piacokon is optimizmus tapasztalható, az indexek többsége erősödött nyitást követően. A Nasdaq 0,57 százalékos, az S&P 500 0,32 százalékos pluszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.