BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak az MTelekom gyengélkedik - Optimisták a piacok

Az enyhülő nemzetközi hangulatnak köszönhetően pozitív napot zártak a tengeren túli piacok és az ázsiai vezető indexek is jól teljesítettek. Az európai piacok is követik a trendek, a pesti parketten csak az MTelekom nem erősödött a délelőtt folyamán.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 1,07 százalékos erősödést produkált csütörtökön délelőtt, így 22 315,72 ponton állt a tőzsdeindex.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Csütörtökön folytatódik a szerdai jó hangulat a pesti parketten. A blue chipek közt egyedüliként az MTelekom veszített a délelőtt folyamán nyitóértékéből. A távközlési papírok árfolyama 0,83 százalékkal 595 forintra csökkent.

Az eddigi forgalom alapján a mai kereskedést is az OTP irányíthatja. A bankpapírok már a délelőtt folyamán 3 milliárd forint feletti forgalmat értek el és így 1,82 százalékkal 5 345 forintig erősödött az árfolyam. A pozitív ranglista második helyezettje a Richter, a gyógyszeripari részvények 1,25 százalékos erősödést követően 45 160 forinton állnak.

A Mol is jelentős 1,04 százalékos erősödést produkált a délelőtt folyamán, így az energiapapírok árfolyama 20 300 forintig emelkedett.

Az amerikai piacok többsége pluszban zárt szerdán, a Nasdaq 0,25 százalékos, az S&P 500 minimális 0,02 százalékos erősödést ért el. Az ázsiai piacokon enyhül a kínai kamatemelési félelem így a Nikkei 2,06 százalékos pluszt ért el. A világszerte enyhülő nyomás és a megoldódni látszó ír helyzet lendületet adott az európai piacoknak is. A német DAX 1,38 százalékkal, a lengyel WIG20 0,42 százalékkal erősödött a délelőtt folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.