BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egekben az MTelekom

Az optimista nyitást követően mínuszba fordultak a vezető amerikai indexek, az európai indexek pedig követték a tengeren túli trendet. A BUX index is elveszítette napközben elért emelkedését, az MTelekom azonban megőrizte kiugró eredményét.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a napközben nyújtott jó teljesítményét zárásra elveszítette és 0,34 százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni, így 23 075,06 ponton zárt az index.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A legjobb teljesítmény az MTelekom érte el, a távközlési papírok árfolyama kiugró 4,37 százalékos emelkedést ért el. Így a részvények árfolyama minimálisan a 600 forintos lélektani határ alatt található 597 forinton áll. A blue chipek közt a távközlési papírok mellett csak a Richter tudott pluszban zárni. A gyógyszeripari részvények árfolyama 0,21 százalékkal 46 700 forintig erősdött.

A Mol árfolyama jelentős 1,93 százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni, így az energiapapírokat 20 300 forinton jegyezték záráskor. Az OTP szerényebb 0,6 százalékos csökkenést ért el, így a bankpapírok 5 755 forinton zártak.

A nyitást követő minimális emelkedést követően mínuszba fordultak a vezető amerikai indexek, így a Nasdaq 0,39 százalékos, az S&P 500 0,29 százalékos mínuszban jár. A tengerentúli indexek magukkal rántották az európai indexeket is. A német DAX 0,34 százalékos, a lengyel WIG20 0,4 százalékos csökkenést ért el.

A Fed szerda este 500 milliárd dolláros kötvényvásárlási programot jelenhet be - vélekednek vezető közgazdászok. Az Egyesült Államok jegybankja ezzel nehéz helyzetbe hozhatja a feltörekvő nemzeteket, és Európát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.