BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esik Európa - Zuhan az MTelekom

Amerika a kínai inflációs hatás miatti kamatemeléstől tartanak a befektetők, míg Európát az ír probléma akadályozza a növekedésben. A vezető európai indexek gyengélkednek a hét első délelőttjén, a pesti parkett azonban tartja magát és szembe megy a nemzetközi trenddel.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,17 százalékos növekedést ért el a délelőtt folyamán, így 22 165,01 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek vegyes képet mutatnak, a Richter érte el a legmagasabb 1,06 százalékos emelkedést, így 45 430 forintért adják a gyógyszeripari részvényeket. Az OTP is 0,86 százalékos pluszt ért el, így 5 340 forinton zajlik a bankpapírok jegyzése. A Mol már szerényebb 0,37 százalékos növekedést tudhat a magáénak, így 19 875 forinton jegyzik az energiapapírokat.

Az MTelekom folytatja a zuhanás, 1,67 százalékos mínuszt értek el a távközlési papírok a délelőtt folyamán, így 588 forinton jegyzik a társaság papírjait.

A tengerentúli vezető indexek mínuszban zártak múlt pénteken, elemzők véleménye szerint a piacokat a magas kínai inflációs szint miatti kamatemelés újabb eladásokra ösztönözték a befektetőket. A Nasdap 1,46 százalékot, az S&P 500 1,18 százalékot veszített pénteken az értékéből. Az ázsiai indexek már vegyes képet mutatnak, a Nikkei 1,06 százalékkal a Shanghai Comopsite index pedig 0,97 százalékkal emelkedett.

A vezető európai indexek gyengén szerepelnek hétfőn délelőtt. A német DAX 0,12 százalékkal, a lengyel WIG20 0,425 százalékkal gyengült a délelőtt folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.